English version

Du er her » Bevarekteskapet » NORGE
tips en venn
utskrift

Sylvi Listhaug angrep kjønnsnøytral ekteskapslov

I et engasjert innlegg på Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen gikk byråd i Oslo og stortingskanditat for FrP Sylvi Listhaug til angrep på ekteskapsloven, og angrepene på kristen motkultur. Se klipp fra landsmøtet her.


Video fra FrP landsmøte

For de som skulle være bekymret for Fremskrittspartiets stødighet i spørsmålet om kjønnsnøytral ekteskapslov er innlegget til Sylvi Listhaug på FrPs landsmøte verdt å merke seg. I innlegget lovet hun, ifølge Vårt Land , at Frp skal gjøre alt for å fjerne «sosialistenes klamme hånd over familien», samt være en stemme for kristenfolket mot venstresidens «korrekte» Norge. Listhaug er selv 32 år, småbarnsmor og brukte sin egen familie som eksempel i sitt innlegg der hun også gikk til angrep på venstresidens ønske om å institusjonalisere foreldreskapet. – Venstresiden driver råkjør mot familien. De gjør alt de kan for å bryte den ned. Deres mål er at alle skal i barnehage før de kan snakke, sa Listhaug.

Listhaug fremstod som en representant for de kreftene i FrP som ønsker å jobbe mot kjønnsnøytral ekteskapslov og knyttet dettet sammen med sunn fornuft.: – Jeg er stolt av å tilhøre et parti som stemte mot å oppheve biologien. Jeg vet ikke om et eneste barn som er skapt uten å ha en mor eller en far. Det er ikke slik at høst kommer etter vinter – fordi politikerne har vedtatt det. Vi må kjempe mot de ekstreme kreftene. Videre sa hun at hun er stolt av å tilhøre et parti som kjempet mot en lov som opphever biologien og som sier at et barn ikke både kan ha en medmor og en far. Hun avsluttet med en klar og tydelig appell: - Valget til høsten er et valg mellom sunn fornuft og særinteresser fra ei lita gruppe.

Videre gikk Sylvi Listhaug i forsvar for kristne som ønsket å kjempe for sine verdieri samfunnsdebatten. Hun mener at kristne debattanter blir utsatt for mobbing i offentligheten. - Jeg blir så provosert når jeg ser debatter der kristne bidrar med sine meninger og blir møtt med personangrep. Det skal vi jammen ikke finne oss i at skjer, sa Listhaug til applaus fra salen. 

Nordisk nettverk for ekteskapet var tydelig tilstede på landsmøtet Fredag 23. Mai og delte ut løpesedler og "lovehearts"-sukkertøy til delegatene. - Vi har bare møtt positive mennesker her i dag, sier Jan Harsem fra Nordisk Nettverk for ekteskapet til DagenMagazinet i en kommentar. - De vi har snakket med her i dag sier at FrP står fast og at det ikke er noen usikkerhet rundt hva FrP står for i ekteskapet. Vi er her for å forsterke og gi støtte til den linjen som partiet har hatt. Vi håper FrP får et program som er tydelig slik at de kan stå sammen med KrF og eventuelt kystpartiet i Nord-Norge. I tillegg sier Jan Harsem i en kommentar at Kristent samlingsparti står inne for de samme holdningene som disse partiene i forhold til ekteskapslovgivningen. 

Videre uttaler Harsem til Dagen Magazinet at "grasrotmobiliseringen mot felles ekteskapslov er på ingen måte over. Tvert i mot så begynner mange først nå å ta inn over seg konsekvensene av Stortingets vedtak. Kunnskap forvaltet av glødende hjerter er grunnlaget for den mobilisering som nå skjer. (...) Vi er svært takknemlig til Fremskrittspartiets stortingsgruppe, som sammen med KrF utgjorde en kompetent og ideologisk sterk opposisjon til Stortingets flertall i fjor. Men slaget er ikke over. Uten et sterkt FrP som fastslår at standpunktet for ekteskapet og barnets rettigheter skal videreføres, vil det være umulig å gi effektiv motstand til de sterke kommersielle kreftene som har alliert seg med venstresiden, mediemakten og kultureliten, heter det på løpesedlene. 

Også Vårt Land skriver om Nordisk nettverk for ekteskapet sin støtte til FrP sin ekteskapslinjei sin nettutgave : - Nettverket er glade for at Frps programutkast tydelig formulerer ekteskapet som noe for mann og kvinne. Han (Harsem red.anm.) er også fornøyd med at Frp programfester «evaluering» av felles ekteskapslov.På spørsmål om FrPs formuleringer er for svake sier Harsem: – Vi har aldri brukt ordet omkamp. Det viktigste er at partiene programfester formuleringer som tydeliggjør ekteskapet mellom mann og kvinne. Men vi var selvsagt glade for at KrF skjerpet programmet og fikk inn omkamp, svarer Harsem. Nordisk nettverk for ekteskapet presiserer imidlertid at vi gjerne skulle sett en enda klarere formulering fra FrP sin side.

Nordisk nettverk for ekteskapet presiserer at vi er partipolitisk nøytrale og ønsker å støtte alle krefter i de ulike politiske partiene som deler våre grunnleggende verdier: "ekteskapet er en institusjon for én mann og én kvinne" og "barnets biologiske far og biologiske mor er som utgangspunkt barnets foreldre".

Oppdatert: 24.05.2009 00:03
av Morten Dahle Andersen